Solutionarea atentionarii Google: probleme de acces la fisiere CSS si JS


Incepand de ieri (28 iulie) Google Search Console , fostul Webmaster Tools, a inceput sa trimita utilizatorilor si webmasterilor o noua atentionare - cod: WNC-658001, cu subiectul: Googlebot cannot access CSS and JS files on: www.sitename.com

Este vorba de anuntarea faptului ca googlebot-urile nu pot accesa fisierele CSS si JS de pe site si ca acest lucru poate afecta felul in care algoritmii Google redau si indexeaza continutul site-ului.

In aceasta atentionare se mentioneaza ca blocarea googlebot-urilor la aceste fisiere de catre site-uri poate rezulta in ranking "sub nivelul optim" . ( blocking access to these assets can result in suboptimal rankings.)Aceasta atentionare: "Googlebot cannot access CSS and JS files on ..." atinge foarte multe site-uri din intreaga lume datorita faptului ca platforme precum Wordpress, Prestashop sau altele de acest gen blocheaza automat anumite resurse si fisiere JS sau CSS.

Google a atentionat webmasterii de acest lucru de mai multi ani si a accentuat faptul ca are nevoie de acces la fisierele JS si CSS, cel mai recent in aprilie odata cu introducerea algoritmului mobile friendly. Se pare ca a decis sa atraga atentia intr-un mod cat mai evident si pentru cei care nu urmaresc forumurile SEO.

Rezultatul a fost cel scontat. Atentionarea subtila a celor de la Google ca blocarea in continuare a fisierelor css si java script poate duce la "ranking sub nivel optim" a panicat o multime de webmasteri care citind printre randuri si-au dat seama ca va insemna o scadere semnificativa in SERP's.

Am fost si noi asaltati ieri de catre clientii nostrii care au primit acest e-mail precum si cateva zeci de e-mailuri catre site-urile proprii si cele partenere.
Astfel, ieri seara echipa s-a pus pe treaba si am analizat vreo 10 site-uri din platforma Prestashop. Am identificat situatia mentionata de cei de la Google, adica fisierele blocate pentru googleboti si am remediat problema.


In cazul in care aveti nevoie de ajutor si doriti sa apelati la serviciile noastre,
va stam la dispozitie. 

Contactati-ne